Ангажиментът, който поемам и ще изпълня, е увеличение на заплатите

...
 Ангажиментът, който поемам и ще изпълня, е увеличение на заплатите
Коментари Харесай

Хекимян: Ще вдигнем с 50% заплатите на непедагогическия персонал и медицинските сестри в училище

 izbori_2023_v1_012

 

Ангажиментът, който поемам и ще извърша, е нарастване на заплатите на медицинските сестри и на непедагогическия личен състав в учебните заведения и детските градини с 50% в границите на мандата. Това е наложителна стъпка, с цел да осигурим добра грижа за децата и учениците. Това съобщи претендентът за кмет на София от ГЕРБ/СДС на среща с учители и шефове на учебни заведения и детски градини в регион " Възраждане ". Хекимян съобщи, че е осведомен с компликациите при намиране на личен състав поради по-ниските хонорари, оповестяват от пресцентъра на ГЕРБ.

 

Хекимян съобщи, че някои от кандидат-кметовете обилно дават подправени обещания.

 

„ Чух, че господин Терзиев е заречен всички учебни заведения в София да минат на едносменен режим на образование до една година. Вие сте от системата и чудесно знаете, че това не просто е невероятно, това е измислица. 70 учебни заведения би трябвало да бъдат разширени или преместени някъде другаде, с цел да се приказва това. Обещава се на богато, сякаш изборите няма да свършат. И аз, и екипът от претенденти за съветници от ГЕРБ – Съюз на демократичните сили поемаме единствено задължения, които можем да осъществим. Затова ясно сме декларирали, че ще изградим 6 нови здания на учебни заведения и ще стартираме плановете за още 11. Така се основават условия за поетапно прекосяване на едносменен режим. Готови сме с проектите за създаване на 37 нови здания на детски градини за 4 години. С тях изрично ще преодолеем дефицита в градинските групи и ще увеличим доста местата в яслените. Можем да го създадем, тъй като не започваме от гола поляна “, изясни Хекимян.

 

По думите му през последните 15 години София действително е изменена и това никой не може да го отхвърли.

 

Той акцентира, че нито един план в София не се е случил от самосебе си, каквито внушения се пробват да вършат политическите му съперници.

 

„ Всичко ще се строи, без значение кой е кметът, е изцяло погрешно изказване. И ние го видяхме. Само преди година бяхме очевидци по какъв начин държавното управление на „ Продължаваме промяната “ извади 140 млн. лева за метрото през „ Слатина “ от Плана за възобновяване. Сега пробват да се оправдават и да трансферират отговорността на различен, само че не могат. И Промяната, и претендентът им дължат отговор на софиянци за какво организираха наказателна политика против София “, напомни Хекимян.

 

Той описа и отхвърли на Асен Василев да заложи пари за градския превоз на София, който е бил застрашен от прекъсване преди година поради галактическите цени на горивата.

 

„ В целия свят държавните управления помагаха на градовете си в този интервал, единствено нашият министър председател господин Кирил Петков даде съвет на общините да режат линии и да подвигат цената на билета. В стенограмите на Народното събрание черно на бяло написа кой по какъв начин е дал своя вот и че средствата за общините са обезпечени от депутати на всички партии, без тези на Политическа партия и Българска социалистическа партия “, сподели още Антон Хекимян.

 

Хекимян разясни, че е имал опция да взе участие в спор с Васил Терзиев: „ Много мъчно той отговаряше на въпроси. Те желаят спор, в който той да има помощ, патерица. Аз не се опасявам от спор, в това число очи в очи. Основната разлика, без да се лаская, е, че аз съм човек, пристигнал в София преди 20 години и съм се трудил. Родителите ми са ми помагали, колкото са могли, в първите години, а по-късно започнах работа. Патерици не съм имал. Това е разликата сред нас и главните ни съперници – никой не ни е подпирал по пътя, не сме почнали с летящ старт. Затова мога да застана пред вас и да ви виждам в очите ", безапелационен беше Антон Хекимян.

 

На срещата участваха и претендентът за кмет на регион, " Възраждане " Савина Савова и претендентът за общински консултант Анна Стойкова.

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР